Pasen: 6 tips voor een geslaagd Paasweekend

Pasen: 6 tips voor een geslaagd Paasweekend

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 6 maart 2024

Leestijd: 2 minuten

Op 31 maart zetten we de klok een uur vooruit én vieren we Pasen. Een beter moment om de start van de lente te vieren, kunnen wij ons niet bedenken!

Welke uitdagingen er op welke zorgafdeling er ook spelen, ruimte om iets bijzonders te doen rondom speciale (feest)dagen, is er altijd. Zo ook tijdens het aanstaande Paasweekend. Speciaal voor die momenten komt onderstaand lijstje goed van pas, met simpele maar doeltreffende tips voor verbinding en gezelligheid rondom de Paasdagen.

1. Dek de tafel
Kies voor een mooi tafelkleed in een fleurige print, plaats feestelijke decoratie en verspreid felgekleurde Paaseitjes in alle soorten en maten over de tafel. Een gezellig gedekte tafel laat het eten nóg meer smaken.

2. Kies mooi servies
Of het nou gouden vorken en lepels zijn of wijnglazen gevuld met verse jus: alles smaakt en oogt feestelijker als je het serveert op mooi servies.

3. Organiseer fijne Paasactiviteiten
Vouw servetten in de vorm van een Paashaas, beschilder (plastic) eitjes voor aan de Paastak (of Paasbrunch), knutsel Paasdecoraties voor op tafel of haal de lente naar binnen door bloemstukjes te maken die passen bij deze tijd van het jaar.

4. Maak een (extra lange) Paaswandeling
Frisse lucht is altijd een goed idee! Zeker nu de eerste krokusjes en narcissen de grond uit steken, de temperatuur een stuk zachter is en het zonnetje zich voorzichtig laat zien.

5. Bereid een gezellige Paasbrunch voor
Van vers gebakken broodjes, gepocheerde eitjes en Hollandaisesaus tot gegrilde asperges en Paaspannenkoekjes met aardbeien: vier de lente met nieuwe, frisse smaken!

6. Kijk of luister samen naar het Paasverhaal of Paasconcert
Muziek en beeld roepen herinneringen op van vroeger. Een mooie manier om te verbinden en gezellig samen te zijn.  

    Deel dit artikel

    Gerelateerde artikelen