Lentesalade met kippenbout

Lentesalade met kippenbout

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

00:50

€ 4,97 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Sla met kip is dé allemansvriend op het weekmenu, een heerlijk licht en toegankelijk gerecht voor het vroege voorjaar. Deze all time classic wordt met krieltjes geserveerd, zo ook in deze verrukkelijke variant met groene asperges, doperwten, radijsjes, lente-ui en natuurlijk wat mosterd en mayonaise.  De lente op het bord!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 stuks kippenpoot
  • 1600 gram krieltjes
  • 80 gram radijsjes
  • 800 gram groene asperges
  • 10 gram dille
  • 80 gram lente ui
  • 800 gram doperwten
  • 80 gram mosterd
  • 200 gram mayonaise

Bereiding

1. Zet twee pannen op met water en wat zout en breng aan de kook.

2. Snijd de asperges in stukjes van 4-5 cm.

3. Kook de krieltjes in 20 minuten gaar.

4. Kook in de andere pan de asperges en doperwten voor ongeveer 5 -6 minuten.

5. Koel vervolgens alles terug.

6. Hak de dille fijn.

7. Snijd de radijs in dunne plakjes en de lente ui in reepjes.

8. Zet een uur voor het eten de oven aan op 120 graden.

9. Leg de kip op vetvrijpapier op een bakplaat of op een grillrooster en laat de kip ongeveer in 45 minuten warm worden.

10. Voeg de mayonaise en mosterd toe aan de gare aardappelen en groenten en meng goed door. 

11. Breng op smaak met peper en zout.

12. Schep de salade op een bord. 

13. Maak het af met dille, radijs en lente ui en leg daar bovenop een kippenpoot.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen