Door: Kenny van Dijk
00:20
Een verrukkelijke voorjaarsschotel vol smaak, kleur en geur, inclusief de krokante groentechips. Trakteer jouw gasten op dit heerlijke Hollandse gerecht van gebakken prei, uienpuree, oesterzwam, mini-bospeen en Vol5 jus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 st prei
- 320 gr gebakken ui
- 300 gr groentefond vol5
- 40 gr groentechips
- 20 gr regendruppels tomaat
- 5 gr salad pea
- 100 gr bospeen mini
- 200 gr oesterzwammen
- 20 gr roomboter plantaardig
Bereiding
1. Pureer de gebakken uien om er een crème van te maken.
2. Scheur de oesterzwammen.
3. Kook de vol5 jus in tot gewenste dikte.
4. Bak de preien in een droge hete pan.
5. Smoor de oesterzwammen, mini bospeen en de regendruppels met de plantaardige roomboter.
6. Leg de prei op het bord, garneer dopjes van de uienpuree, leg daarop de tomaatjes en de oesterzwammen er schuin overheen.
7. Prik een paar groente chipjes bij de puree.
8. Schenk wat jus naast de prei.