Weekmenu No Waste

Weekmenu No Waste

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 9 december 2020

Leestijd: 1 minuut

Zo tegen het einde van het jaar staat menig koelkast vol met restjes van een overheerlijk kerstdiner, gezellige borrelplank of feestelijke brunch. De volgende recepten zijn geïnspireerd op het gebruiken van die kliekjes om samen verspilling tegen te gaan. Zo bedacht culinair adviseur Martin Ambachtsheer een manier om wild te gebruiken in een wok gerecht, de broccolistronk volledig te benutten én oliebollen te verwerken in een dessert. Een perfecte manier om meer bezig te zijn minder verspilling en toch te genieten. Op naar zero waste!


De hoofdgerechten

1.  Zalmballetjes met spaghetti

Zalmballetjes met spaghetti


2. Winter roerbak

Winter roerbak


3. Hete bliksem met stoofschotel 

Hete bliksem met stoofschotel


4. Pasta met broccolisaus

Pasta met broccolisaus


5. Stamppot met tuinkruidenstelen

Stamppot met tuinkruidenstelen


6. Kip kerrie met rijst

Kip kerrie met rijst


7. Jachtschotel

Jachtschotel


De desserts

1. Gebakken oliebollen met ijs

Gebakken oliebollen met ijs


2. Winter scroppino

Winter scroppino


Eet smakelijk!

Weekmenu's Feestdagen

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen