Spelt fusilli met matchuba

Spelt fusilli met matchuba

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 2,73 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Speltpasta bevat meer eiwitten en mineralen dan tarwepasta. In dit voedzame gerecht combineert de fusilli van spelt geweldig met de matchuba-saus, spinazie en bruine linzen. De plantaardige walnoten strooikaas voorziet in nóg meer smaak en beleving.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr fusilli spelt
  • 1000 ml matbucha
  • 800 gr bruine linzen
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 50 gr edelgist vlokken
  • 300 gr gewassen spinazie 

Dit zijn de basis ingrediënten uit het keukenkastje:

  • Walnoten
Vul hier je keukenkastje aan

Bereiding

  1. Kook de fusili in een pan met een ruime hoeveelheid water en een snufje zout.
  2. Laat de linzen uitlekken. Verwarm de matbucha met de linzen en de gezeefde tomaten.
  3. Hak 80 gram walnoten en de vlokken samen in een keuken machine tot kleine stukjes.
  4. Meng de fusili en spinazie (rauw) door de matbucha saus.
  5. Schep de pasta en de saus op een bord. Strooi tot slot de plantaardige walnoten strooikaas als garnering over het gerecht. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel