Lente: 5x verrukkelijke voorjaarsgerechten

Lente: 5x verrukkelijke voorjaarsgerechten

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 19 maart 2024

Leestijd: 1 minuut

Vanaf 20 maart is het zover: het voorjaar is officieel begonnen! Met de frisse wind van een nieuw seizoen in de lucht, krijgen we meer zin in lichte lenterecepten. Verandering van seizoen vraagt om een aanpassing in menu.

Speciaal voor deze tijd van het jaar hebben we 5 lekkere recepten geselecteerd met de smaken van de lente. Stuk voor stuk kleurrijke gerechten vol voedzame seizoensgroenten.

Lentesalade met kippenbout
Sla met kip is dé allemansvriend op het weekmenu, een heerlijk licht en toegankelijk gerecht voor het vroege voorjaar. Deze...
Bloemkool met gojibes
Gojibessen zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten. Daarnaast is deze kleine rode bes een friszure smaakmaker, bijvoorbeeld als chutney....
Noodles met tempeh en nori
Nori is gemaakt van zeewier en bevat flink wat eiwitten, aminozuren, ijzer en vitamine B1. In dit plantaardige noodles-gerecht deelt...
Zoete aardappel tortilla
Een tortilla van zoete aardappel is niet alleen extra lekker, maar ook heel gezond. Zoete aardappel is namelijk rijk aan...
Caesar salade met witte asperges
Nog even en de eerste asperges steken alweer uit de grond. Reden genoeg om ze de hoofdrol te geven in...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen