Alles voor de inspiratie

Alles voor de inspiratie

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 4 april 2024

Leestijd: 2 minuten

Floor Hupkens is voortdurend op zoek naar kennis en inspiratie. Die deelt ze met de zorgklanten van Bidfood; online en tijdens speciale events, zoals de Zorg & food beurs. Floors achtergrond als voedingsassistent komt goed van pas in haar huidige rol als marketeer voor de Zorg en National Accounts.

Van Served en social media tot de Zorg & food beurs; Bidfood inspireert én communiceert op alle fronten. Floor schrijft blogs en reportages voor Served.nl en maakt de vertaalslag van het papieren magazine naar de website. Daarnaast draagt ze bij aan inspiratiesessies en events. “In mijn werk draait alles om het delen van kennis”, vertelt ze. “Die kennis komt van onze culinaire adviseurs, leveranciers, specialisten én de professionals in de zorg. Er is vanuit de zorg veel behoefte aan inspiratie, bijvoorbeeld op het gebied van plantaardige recepten, duurzaamheid en efficiënt koken. Aan ons de taak om alle kennis te bundelen en te delen met de zorg. Met Served.nl en social media gebeurt dat op een heel toegankelijke manier; iedereen kan zich á la minute laten informeren over de meest actuele thema’s.”

Tips, tricks en trends
Die kennis varieert van tips & tricks voor de keuken tot nieuwe (horeca)trends en recepten. Zo schrijven Floor en haar collega Ingeborg maandelijks een blog en doen ze verslag van inspiratiesessies op locatie, van Foodyard tot ziekenhuizen. “Vandaag is onze culinair adviseur Kenny op bezoek bij een klant”, vertelt ze. “Om te laten zien hoe je met een paar ingrediënten diverse gerechten kunt bereiden; van bowls tot salades. Een andere keer gaat het over minder verspilling of plantaardige gerechten; zo proberen we zo ‘breed’ mogelijk te inspireren.”

Bekend met de zorg
Floor heeft haar passie voor de zorg niet van een vreemde. Haar ouders werken in de verpleging, haar man in de Jeugdzorg. Tijdens haar studie Food & Business werkte ze als voedingsassistente in Radboudumc. Die ervaring komt haar nu goed van pas. “Ik werkte op de afdelingen geriatrie en neurologie”, vertelt ze. “Daar merkte ik hoe belangrijk het eten is voor de patiënten. Hoe ze naar de maaltijd uitkijken en hoeveel energie ze hiervan krijgen. Ik kan zelf ook van lekker eten genieten, wie niet eigenlijk? Nu werk ik deels met de zorg en deels met voeding; een superleuke combinatie. Vooral omdat er zoveel gebeurt in deze wereld. Dat maakt het ook zo leuk om bij te dragen aan de Zorg & food beurs. In onze groene stand leggen we de focus op lekker en lokaal. De inspiratie komt letterlijk van alle kanten. Ook van Served.nl!”

Deel dit artikel