Bewust & betrokken

Bewust & betrokken

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 25 januari 2024

Leestijd: 2 minuten

Sebas de Hoop van Bidfood weet uit ervaring wat gezond eten met een mens kan doen. Door bewust te eten, heeft hij veel minder last van migraine dan vroeger.

Sebas is Senior accountmanager Health & Care van Bidfood. Hij overlegt en onderhandelt met grote zorgrelaties in het zuiden van het land, tot en met zijn woonplaats Utrecht. “Dit doe ik samen met onze accountmanagers”, zegt hij. “Zij zijn er voor de operationele gang van zaken, ik ben meer verantwoordelijk voor de contracten.” Sebas houdt van de dynamiek binnen de zorg en vindt het leuk om ergens naartoe te werken. “Ik zoek graag naar ruimte voor verbetering”, vertelt hij. “Wat kunnen we doen om onze klanten te ondersteunen? En hoe kunnen we de verwachtingen overtreffen? Ik leg de lat hoog, vooral voor onszelf.”

De beste voeding
Sebas is niet alleen beroepsmatig geïnteresseerd in gezond eten en drinken. Als migraine-patiënt startte hij ruim tien jaar geleden een zoektocht naar de beste voeding voor iemand met zo’n vijftien aanvallen per maand. “Ik wilde me fitter en beter voelen”, vertelt hij. “Omdat je als fit persoon die let op wat hij eet, klachten zou kunnen verminderen. Dat is in mijn geval ook gebleken. Als ik een aanval voel opkomen, neem ik een medicijn om de aanval te onderdrukken. Vroeger gebeurde dit om de dag, waarna ik echt even van slag was. Nu slik ik een preventiemedicijn en eet ik bewuster. Daardoor heb ik veel minder aanvallen.”

Niet inleveren op smaak
Sebas heeft zich goed ingelezen. “Dokter Google is soms een mooie bron van informatie”, lacht hij. “Dan ontdek je dat de bekendste voedingsregels vaak het beste werken. Dat je bijvoorbeeld weinig of geen suiker moet gebruiken. Hetzelfde geldt voor alcohol, gist en smaakversterkers. Ik drink geen alcohol en eet bijna geen vleeswaren meer, want die zijn per definitie bewerkt. En ik eet vooral desembrood zonder gist. Gelukkig komen er van veel producten steeds gezondere alternatieven op de markt. Het is dus niet zo dat je moet inleveren op smaak. Wel op lichaamsgewicht, want ik ben destijds tien procent lichter geworden. Terwijl ik niét minder eet. Maar het belangrijkste is dat ik minder last heb van migraine. Met het juiste eten kun je veel winst boeken, daar raken we met z’n allen steeds meer van overtuigd. Dit merk ik ook aan mijn gesprekspartners in de zorg; er is steeds meer belangstelling voor de helende kracht van voeding.”

Deel dit artikel