Bijzonder Lekker: prei

Bijzonder Lekker: prei

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 17 maart 2023

Leestijd: 1 minuut

Prei is lekker, duurzaam en gezond. Deze oer-Hollandse groente zit vol vezels en vitamines en is een geweldige smaakmaker in tal van gerechten: van stamppot en ovenschotel tot deze verrassende combi met oesterzwam en ui.

De lekkerste groenten komen uit de streek. Lekker voor ons én voor het klimaat, want zo wordt er niet onnodig veel gereisd en blijft de CO2-uitstoot beperkt. Dit geldt uiteraard ook voor de prei, een wat onderschatte groente die vaak over het hoofd wordt gezien. Dat is jammer, want prei is een echte vitaminebom en vooral rijk aan vitamine C. Daarnaast zit hij vol vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Maar de belangrijkste reden om deze groente op het menu te zetten, is zijn smaak. Prei is familie van de ui, net als knoflook, maar heeft een iets zoetere smaak. Die combineert geweldig met aardse en hartige smaken, zoals gebakken oesterzwam.

Trakteer jouw gasten daarom op dit heerlijk Hollandse gerecht van gebakken prei, uienpuree, oesterzwam, mini-bospeen en Vol5 jus. 

Uit Served 1 2023.

Prei Surprise
Een verrukkelijke voorjaarsschotel vol smaak, kleur en geur, inclusief de krokante groentechips. Trakteer jouw gasten op dit heerlijke Hollandse gerecht...

Deel dit artikel