'Een match met de zorg'

'Een match met de zorg'

Klaske Roeterdink werkt graag met professionals in de zorg. De accountmanager Health & Care van Bidfood deelt hun passie en nuchterheid. Met haar relaties bespreekt ze de meest uiteenlopende thema’s: van inspiratie en kostenbeheersing tot duurzaamheid.

Als accountmanager Health & Care ondersteunt Klaske zorgorganisaties van Friesland tot de Achterhoek. “De regio ‘Noord-Oost’ is mijn werkgebied”, vertelt ze. “Hier bezoek ik bijna dagelijks onze relaties en prospects in de zorg. Ik bespreek het verloop van de dienstverlening, beantwoord hun vragen en adviseer over actuele uitdagingen. Daarbij nemen we onze rapportages vaak als uitgangspunt; hierin staat alle recente communicatie, plus statistieken over bijvoorbeeld de bestelhistorie van de klant. Zo kunnen we onze klanten van nieuwe adviezen voorzien; bijvoorbeeld om méér Private Label producten te bestellen en de kosten te drukken.”

Meedenken over beleid
Klaske’s dag begint vaak met het voorbereiden van haar (klant)afspraken. “Hierna bezoek ik een aantal relaties per dag”, vertelt ze. “Vanmiddag heb ik bijvoorbeeld een afspraak bij Azora in ’s-Heerenberg. Daar spreek ik de coördinator van de keuken. Bij andere relaties overleg ik weer met de facilitair manager, inkoper of directeur. Die verscheidenheid aan locaties én gesprekspartners maakt mijn werk heel divers. Daarnaast gaan onze gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen, van het voedingsbeleid van een ziekenhuis of instelling tot de transitie naar (meer) plantaardige gerechten. Dan is Bidfood de partner die meedenkt over de mogelijkheden, zowel qua eten voor de patiënten/cliënten, als voor de restaurants.”

Culinair adviseurs
De laatste tijd krijgt Klaske veel vragen over duurzaamheid. “We bieden inspiratie en ondersteuning om in kleine stappen veel resultaat te boeken”, vertelt ze. “Zoals met de gezonde en duurzame monitor, die inzichtelijk maakt hoeveel duurzame producten er zijn afgenomen, en of er nog ruimte is voor ‘groenere’ alternatieven. Ook met onze culinaire adviseurs inspireren we graag over, bijvoorbeeld, vega(n) gerechten die lekker, duurzaam én gezond zijn. Of over het opmaken en presenteren van de maaltijd, voor de lekkerste beleving.” Klaske is een echte foodie en heeft zowel iets met lekker eten, als met de zorg. “We hebben thuis een moestuin, plus vier kippen voor verse eitjes”, lacht ze. “En zowel mijn zus als broer werkt in de zorg, hen gebruik ik soms als klankbord. Er gebeurt veel in de zorg, dat maakt het wel zo dynamisch. Daarnaast geeft het veel voldoening om bij te dragen aan het genietmoment voor de cliënt en/of patiënt. En mensen die in de zorg werken, zijn over het algemeen vrij nuchter, communicatief én persoonlijk. Daar match ik heel goed mee.”

Uit Served 4 2022.

Deel dit artikel