Tour de Timo

Tour de Timo

Timo Snijders is commercieel manager Health & Care van Bidfood. Buiten werktijd kruipt hij op de racefiets en vult hij zijn hoofd met nieuwe ideeën. Bovendien moet er getraind worden, dit jaar voor de Mont Ventoux.

Als commercieel manager overlegt Timo met de klanten van Bidfood; Zorg, Ziekenhuizen en National Accounts klanten. “Twee dagen in de week werk ik op kantoor”, vertelt hij. “De overige dagen bezoek ik klanten, toeleveranciers en servicepartners. Het zijn uitdagende tijden en er gebeurt veel. Denk maar aan de recente prijsstijgingen en het duurzaam leveren van producten. Veel uitdagingen vereisen een slimme en efficiënte aanpak. Aan Bidfood de taak om het voortouw te nemen. Bijvoorbeeld met onze kleinschalige boodschappen en voordelige artikelen die binnen het huismerk vallen. Of met een breed aanbod van plantaardige producten, om te voldoen aan de voedseltransitie. Zo kijken we voortdurend waar het nóg beter, schoner en efficiënter kan.”

Persoonlijke groei
Uitdagende tijden zijn vaak ook drukke tijden. Toch ervaart Timo weinig tot geen stress. “Allereerst omdat ik mijn werk leuk vind”, zegt hij. “Vooral het kunnen bijdragen aan iemands persoonlijke groei. Zowel in ons team, door collega’s in hun kracht te zetten, als bij de klant. Waar mensen samen werken, ontstaan de mooiste processen en worden flinke stappen gezet. Ik kan hier echt van genieten.” Daarnaast zorgt Timo voor voldoende ontspanning naast het werk. “Mijn vrouw en ik gaan graag uit eten”, zegt hij. “Of we eten met vrienden samen. Gelukkig beschikken we over een fantastische oppas voor de kinderen. Weet je wat ook helpt? Praten over je werk, bijvoorbeeld als er iets speelt. Dan ontspan je vanzelf.”

Ultieme ontspanning
Tenslotte is er de fiets nog, met afstand zijn favoriete vervoersmiddel. Eén keer per jaar gaat hij met vrienden op gastronomische fietsvakantie, voor een tocht door de bergen. Timo: “Dit jaar doen we de ronde die Tim Krabbé beschrijft in zijn boek De Renner, en beklimmen we de Mont Ventoux. Verder rijd ik graag over de Utrechtse Heuvelrug, een schitterende plek om te fietsen! Tijdens het fietsen laat ik mijn gedachten de vrije loop en doe ik weer nieuwe ideeën op. Zo’n tour houd je fris en fit!

Uit Served 3 2023.

Deel dit artikel