Traditionele gerechten met een twist van Bonduelle!

Traditionele gerechten met een twist van Bonduelle!

Door: Floor Hupkens

Geplaatst op: 30 januari 2024

Leestijd: 2 minuten

De chefs van Bonduelle hebben een aantal klassieke recepten omgebouwd naar nóg voedzamere varianten. Bij deze traditionele gerechten met een twist is het dierlijke eiwit verlaagd en het plantaardige eiwit verhoogd door middel van peulvruchten. Waarom? Verduurzamen in de zorg wordt hiermee makkelijker, er staat een voedzamere maaltijd op tafel en de traditionele eter wordt optimaal bediend.

Peulvruchten zijn namelijk super gezond. Ze bevatten van nature veel voedingsvezels die ondersteunen bij een goede spijsvertering, darmwerking en een stabiele bloedsuikerspiegel. Daarnaast bieden ze de nodige eiwitten die een verzadigd gevoel opleveren en essentieel zijn voor het behouden van spiermassa. Peulvruchten dus, bij Bonduelle beter bekend als powerpeulen!

Naast het voedingskundige aspect, innoveert Bonduelle continu om het de chef makkelijker te maken. De recepturen zijn geschreven op basis van 10 personen, zodat hoeveelheden gemakkelijk te vergroten én te verkleinen zijn. Dat is niet alleen zo voor de recepturen en bereidingswijzen, maar het assortiment van Bonduelle is bovendien te verkrijgen in verschillende formaten en verpakkingtypen. Zo vind je het assortiment in diepvries, sous vide blik en handige easybag verpakking.

De baanbrekende verpakkingstechnieken zorgen ervoor dat de versheid van de groenten volop bewaard blijft. Het assortiment bevat een ruime keuze aan producten, die binnen 4 tot 8 uur na het oogsten worden verwerkt. Zo behouden ze optimaal hun oorspronkelijke smaak, kleur, textuur en voedingswaarden. In dit proces blijven vitaminen en mineralen behouden. Verser dan vers!

Maar het echte voordeel? Peulvruchten, maar ook groenten, zijn margetechnisch ook nog eens heel interessant. Het serveren van een kleinere portie vlees of vis en het toevoegen van peulvruchten werkt kostenbesparend én draagt bij aan duurzaamheid. Daarnaast is het gerecht door de toevoeging van peulvruchten vaak creatiever, verrassender en voedzamer. Bonduelle heeft al veel werk uit handen genomen, in de meeste gevallen is het enkel ontdooien en op smaak maken of naar wens nog even verwarmen. Portioneren gaat heel gemakkelijk, omdat zelfs het snijwerk al is gebeurd. Voedzaam, vers en ready to serve!


In samenwerking met Bonduelle.

Snijbonen, op vel gebakken witvis en gestampte aardappelen
De combinatie van witte bonen en snijbonen worden ook wel ‘blote billetjes in het gras’ genoemd. Een echte klassieker! Door...

Deel dit artikel