Van alles een beetje weten

Van alles een beetje weten

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 4 juli 2024

Leestijd: 2 minuten

Senior Proposal Manager Kasper van Donkersgoed is een echte teamspeler. Vooral in zijn werk, want sporten doet hij tegenwoordig alleen. Je herkent hem aan zijn favoriete sneakers; de Nike Air Max 1. Eén paar heeft hij zelf ontworpen, met dezelfde creativiteit die hij ook gebruikt in zijn werk.

Bidfood doet jaarlijks mee aan zo’n veertig aanbestedingen in de zorg en bij national accounts. Aan Kasper en zijn twee collega-managers de taak om een kansrijke offerte te schrijven. Dan is het aan de klant of prospect om die offerte te beoordelen. Kasper werkt al zes jaar voor Bidfood. Hiervóór was hij Proposal Manager bij Douwe Egberts. Hij weet dus alles over tenders en aanbestedingen, zoals het verschil tussen beide. Kasper: “Een aanbesteding wordt uitgeschreven door publieksrechtelijke instellingen, na afloop van hun contract. Zorgorganisaties kunnen hun contract continu verlengen, met uitzondering van de UMC’s. Sommigen schrijven echter een ‘tender’ uit. Want voldoet de huidige leverancier nog wel? Van de transitie naar (de)centraal koken tot een nieuw horecaconcept; er zijn vele redenen om eens verder te kijken.”

Verbinding met klanten en collega’s
Bij het maken van een offerte gaan Kasper en zijn team zo creatief mogelijk te werk. Zijn Bidfood-collega’s voorzien hem van alle benodigde informatie. Kasper; “Als Proposal Manager ben je gespecialiseerd in ‘van alles een beetje weten’. Dat maakt ons werk leuk en divers. Daarnaast zit ik in de Kenniskring Aanbesteden, met collega’s van andere bedrijven. Samen willen we het hele aanbestedingsproces beter maken voor iedereen. Onder andere door ons sterk te maken voor een opleiding. Het voorlopige resultaat is een keuzemodule voor studenten van de Hogeschool Utrecht. Die doorlopen binnen acht weken een compleet aanbestedingstraject.” Tenslotte zoekt Kasper ook de verbinding met de zorg, door klanten en prospects te helpen bij hun tender of aanbesteding. Bijvoorbeeld: hoe halen zij het maximale resultaat? Kasper: “Dit is onze specialiteit, dus we kunnen daar best een adviserende rol in spelen. Om het voor iedereen leuker en beter te maken.”

Unieke sneakers
Kasper is geboren en getogen in Woerden. Dit is zíjn stad, “met de gemoedelijkheid van een dorp”. Hier heeft hij jarenlang gevoetbald, bij Sportlust ’46. Nu ‘bezoekt’ hij de thuisgym en maakt hij vele fietskilometers in ‘t Groene Hart. Kaspers sportieve hart blijkt ook uit de keuze voor zijn schoeisel. “Ik loop eigenlijk altijd op Nike Air Max 1”, lacht hij. “Omdat die lekker zit én er geweldig uitziet. Ik heb er nu twaalf, waaronder mijn zelfontworpen sneakers. Dat kan bij Nike, binnen de mogelijkheden die er zijn. In dit geval heb ik een aantal verwijzingen naar mijn sterrenbeeld op de schoen laten zetten; van het teken voor boogschutter tot de Latijnse naam Sagittarius. Mooier dan dit wordt het niet.”

Uit Served magazine 3, 2024.

Deel dit artikel