Week van de Mentale Gezondheid

Week van de Mentale Gezondheid

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 3 juni 2024

Leestijd: 2 minuten

Onze mentale gezondheid is belangrijk. Alleen als we eerst goed voor onszelf zorgen, zijn we in staat zorg te verlenen aan anderen. Daarom staan we van 3 t/m 8 juni even stil bij de Week van de Mentale Gezondheid. Én delen we tips om je mentale gezondheid op peil te houden.

Werkstress, depressieve gevoelens of angstsymptomen. In de waan (en de drukte) van de dag zijn we vaak niet bezig met deze problemen. Toch spelen ze waarschijnlijk ook bij jou op de werkvloer. Het bespreekbaar maken van deze mentale en fysieke problemen zorgt voor herkenbaarheid en begrip.

We voelen ons allemaal wel eens een dag minder goed, maar als dit aanhoudt, is het verstandig om hulp te zoeken. Onderstaande tips kunnen een begin zijn:

1). Wees lief voor jezelf
Eet gezond en blijf in beweging. Laat suikerrijke voeding staan, ga voor extra veel groenten en fruit en maak een wandeling tijdens de lunch.

2). 
Zorg voor ontspanning
Maak tijd vrij voor activiteiten die je leuk vindt en die ontspannen. Spoor ook je naasten aan om actief mee te ontspannen.

3). Blijf in contact met anderen
Onder de mensen blijven en sociale contacten onderhouden beurt je op en geeft je een gevoel van steun.

4). Stel realistische doelen die haalbaar zijn
Breek grote doelen op in kleinere, behapbare taken en vier je successen onderweg. Dat geeft voldoening en versterkt je mentale veerkracht.

5). 
Zoek hulp

Aarzel niet om professionele hulp te zoeken als je worstelt met je mentale gezondheid. Praat met een huisarts of zoek een gekwalificeerde therapeut die je kan ondersteunen. Vragen om hulp is een teken van kracht!

        Deel dit artikel