Blog

Alle posts

Koken volgens de spijswetten
Koken volgens de spijswetten

Willem Jenster werkt zonder Joodse achtergrond in een Joods zorgcentrum. Hier kan hij al zijn creativiteit kwijt, zolang Willem zich...

De maaltijd als hoogtepunt
De maaltijd als hoogtepunt

Kevin Kap (32) weet wat ervoor nodig is om de patiënt te laten genieten van eten en drinken: verse producten,...

Koken in een huiskamer vol gastvrijheid
Koken in een huiskamer vol gastvrijheid

Na vier jaar als teamleider keuken bij Flevoziekenhuis maakte hij vorig jaar de overstap naar Cordaan. Een flinke ommezwaai van...

“Eén gram welzijn scheelt een kilo zorg”
“Eén gram welzijn scheelt een kilo zorg”

In het najaar van 2021 is het zover. Dan kookt het keukenpersoneel bij Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder weer alle...

“Het beste van twee werelden”
“Het beste van twee werelden”

Bart Bliek, senior voedingsproductie bij Tergooi Ziekenhuis, moest er in het begin niets van hebben. Grillen op een ‘barbecue van...

Man met een missie
Man met een missie

Na vier tropische jaren op Aruba is Werner Drent weer terug in Nederland. Bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk...

"Eten moet gewoon lekker zijn"
"Eten moet gewoon lekker zijn"

Een aantal jaar na het fuseren van het Sint Franciscus Gasthuis en het Vlietland ziekenhuis nemen we een kijkje in...

"Je bent wat je eet"
"Je bent wat je eet"

Als voormalig horeca chef-kok en gastvrijheidscoach weet Gerrit Dijkman alles van gastronomie en goed gastheerschap. Het lepeltje rechts van de...