Door: Kenny van Dijk
00:15
01:00
€ 2,01 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Serveer een feestelijke worteltjestaart met zijdezachte pistachecrème, glinsterende aalbesjes en bigarreaux. Versierd met pistachenootjes en sneeuw van poedersuiker, vormt dit eetbare wintertafereel het afsluitende showstuk van het diner.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr worteltaart (plantaardig)
- 100 gr roomkaas (plantaardig)
- 10 gr aromapasta pistache
- 40 gr pistachenoten (gepeld)
- 50 ml plantaardig
- 150 gr aalbessen
- 80 gr rode bigarreaux
- 20 gr poedersuiker
Bereiding
- Snijd de wortelstaart in gelijke blokken, passend bij de porties die je wilt serveren.
- Stapel de blokken op tot een toren door ze met de romige vulling aan elkaar te bevestigen, zodat het geheel stevig blijft staan.
- Klop de slagroom op met de pistache compound tot een luchtige, stevige room.
- Spuit met een spuitzak kleine rozetjes van de pistacheroom boven op de blokken worteltaart.
- Garneer elk stukje met gehalveerde bigarreaux en gepelde pistachenoten voor extra kleur en textuur.
- Bestuif vlak voor het serveren de toren licht met poedersuiker door een zeefje. Gebruik niet te veel poedersuiker, zodat de toren niet op besneeuwde bergtoppen lijkt.