Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

A tree to remember

A tree to remember

Door: Kenny van Dijk

00:15

01:00

€ 2,01 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Serveer een feestelijke worteltjestaart met zijdezachte pistachecrème, glinsterende aalbesjes en bigarreaux. Versierd met pistachenootjes en sneeuw van poedersuiker, vormt dit eetbare wintertafereel het afsluitende showstuk van het diner.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr worteltaart (plantaardig)
  • 100 gr roomkaas (plantaardig)  
  • 10 gr aromapasta pistache
  • 40 gr pistachenoten (gepeld)
  • 50 ml plantaardig
  • 150 gr aalbessen 
  • 80 gr rode bigarreaux 
  • 20 gr poedersuiker 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Snijd de wortelstaart in gelijke blokken, passend bij de porties die je wilt serveren.
  2. Stapel de blokken op tot een toren door ze met de romige vulling aan elkaar te bevestigen, zodat het geheel stevig blijft staan.
  3. Klop de slagroom op met de pistache compound tot een luchtige, stevige room.
  4. Spuit met een spuitzak kleine rozetjes van de pistacheroom boven op de blokken worteltaart.
  5. Garneer elk stukje met gehalveerde bigarreaux en gepelde pistachenoten voor extra kleur en textuur.
  6. Bestuif vlak voor het serveren de toren licht met poedersuiker door een zeefje. Gebruik niet te veel poedersuiker, zodat de toren niet op besneeuwde bergtoppen lijkt.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl