Aardbeiensiroop

Aardbeiensiroop

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

03:00

€ 0,84 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De lekkerste siroop is nog altijd huisgemaakt. Vooral omdat je dan lekker kunt combineren met verschillende soorten fruit en kruiden. In deze huisgemaakte siroop speelt de aardbei een hoofdrol. Die combineert geweldig met de basilicum, honing en limoen. Het resultaat is een verrukkelijke siroop die je het beste schenkt over ijsblokjes en dan aanvult met (bruis)water.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gram aardbeien
  • 8 gram basilicum
  • 100 gram honing
  • 20 ml limoen
  • 500 gram ijs

Bereiding

1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.

2. Pers de limoen.

3. Was de basilicum.

4. Pureer de aardbeien met het limoensap.

5. Giet dit in een pan samen met de honing en basilicum en breng dit zachtjes aan de kook voor 3-4 minuten.

6. Zeef de siroop en koel dan terug. 

7. Verdeel de ijsklontjes over de glazen en giet er een flinke scheut siroop op.

8. Vul het glas af met water en eventueel een aardbei op de rand van het glas.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen