Door: Martin Ambachtsheer
00:40
€ 2,56 p.p.
Deze kruidige groenteschotel uit het Midden-Oosten is gezond én vegetarisch. Met maar liefst 4 soorten groenten, vegetarische kipstukjes en de kruiden harissa en ras-el-hanout haalt u de Arabische keuken in een handomdraai in huis.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gram rijst
- 300 gram courgette groen
- 300 gram courgette geel
- 200 gram aubergine
- 200 gram uien
- 10 gram knoflook
- 200 gram rode paprika
- 400 gram tomatenblokjes
- 5 gram ras el hanout
- 4 gram harissa
- 10 gram koriander
- 4 gram koriander cress
- 800 gram vegetarische kip stukjes
- olijfolie
Bereiding
1. Halveer de courgettes en de aubergine en verwijder de zaadlijsten.
2. Snipper de ui en knoflook.
3. Snijd de paprika in blokjes.
4. Kook de rijst in ruim water met wat zout.
5. Neem een grote pan en verhit de olie.
6. Fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten.
7. Voeg de paprika, courgette en de aubergine toe en fruit ook deze mee.
8. Doe intussen de ras el hanout en de harissa erbij.
9. Voeg ook de vegetarische kip stukjes toe.
10. Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en laat de groenteschotel ongeveer 5-6 minuten zachtjes doorkoken.
11. Giet de rijst af als deze gaar is en laat nog even droog stomen op laag vuur.
12. Hak intussen wat koriander.
13. Breng de groenteschotel op smaak met wat koriander en peper en zout.
14. Schep wat rijst op een mooi bord met hierbij de groenteschotel.
15. Maak het gerecht af met wat kruiden en cress garnering.