Aspergesalade

Aspergesalade

Door: Frank Broenink

00:20

€ 6,08 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een heerlijke salade om de lentezon te vieren. Deze friszure salade van asperges met radijs en grapefruit smaakt verrukkelijk met de boterzachte smaken van forelfilet, avocado en Hollandaisesaus. Een licht en lekker lentegerecht.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 750 gr Hollandse witte asperges AAI
  • 250 gr gerookte forelfilet
  • 400 gr avocado blokjes vega
  • 0,3 bs radijs
  • 15 gr radijsscheut
  • 2 st grapefruit rood
  • 60 gr veldsla gewassen
  • 200 gr boterhollandaise
  • 600 gr aardappel brunoise 3mm
  • 100 ml balsamicoazijn biologisch

Bereiding

  1. Kook de aardappel kort in water met een beetje zout en laat uitwasemen.
  2. Maak een salade van de grapefruit, forel, veldsla, avocado en aardappel. Let op: meng niet te hard! De producten moeten allemaal nog goed zichtbaar zijn.
  3. Leg de salade in het midden van het bord (evt met behulp van een steker).
  4. Schil de asperges en wok ze kort. Blus af met klein beetje balsamico.
  5. Leg de asperges op de salade en maak af met de Hollandaisesaus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen