Door: Frank Broenink
00:10
01:00
€ 0,41 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Atjar is een Indisch bijgerecht wat zich kenmerkt door haar zure, frisse smaak. Deze zoetzure komkommersalade - oftewel 'Atjar ketimun' - is een heerlijk, verfrissend bijgerecht op warme dagen en mag dan ook niet ontbreken aan een (mini)rijsttafel. In dit recept maak je de atjar in een weckpot, waardoor je dit gerecht gemakkelijk in het voren klaarmaakt.
Ingrediënten voor 16 personen
- 3 st komkommer
- 4 gr sjalot
- 150 ml uchibori rijstazijn
- 2 st rode pepers
- 30 gr djeroek poeroet
- 1 st rode puntpaprika
- 4 gr kruidnagel (heel)
- 24 gr witte kristalsuiker
- 500 ml water
Bereiding
- Snijd de komkommer in gelijke plakken.
- Snijd de paprika in gelijke reepjes.
- Zet water, azijn en alle kruiden met elkaar op en laat het koken.
- Maak een weckpot heel goed schoon en doe hier de komkommer en paprika in.
- Giet het mengsel in de weckpot, sluit de pot meteen af en zet hem op zijn kop.
- Laat minsten een 1 uur staan en zet hem daarna in de koelkast.
- Serveer de atjar direct uit de koelkast. Tip: serveer het als tegenhanger van pittige en zoete recepten.