Avocado blini's

Avocado blini's

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

€ 1,37 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Avocado-blini’s zijn origineel, lekker én gezond. Om niet te vergeten: een lust voor het oog. Eenmaal ‘belegd’ met roomkaas, geroosterde hazelnoot en granaatappelpitjes geven ze letterlijk en figuurlijk kleur aan een borrel of high tea (als hartig hapje).


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 stuks avocado
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 160 gram roomkaas
  • 80 gram hazelnoten
  • 4 gram borage cress
  • 40 gram granaatappel
  • 4 gram groentebouillon 
  • bakpoeder
  • olijfolie

Bereiding

1. Halveer de avocado en verwijder de pit.

2. Pureer de avocado met wat koude groentenbouillion, peper en zout en eventueel een beetje tabasco.

3. Meng hier ei, bloem en bakpoeder doorheen en zorg ervoor dat het beslag stevig blijft.

4. Zet de oven aan op 200 graden.

5. Rooster de hazelnoten bruin.

6. Pak een koeken pan en verhit wat olijfolie.

7. Schep hier vervolgens kleine bolletjes beslag in en bak kleine pannenkoekjes/ blini's.

8. Bak deze langzaam gaar en bruin en leg deze op een bord.

9. Hak intussen de hazelnoten. 

10. Spuit een mooi dopje roomkaas op de afgekoelde blini's. 

11. Halveer de granaatappel en sla met de achterkant van een koksmes de pitjes uit de schil en vang deze op in een kom.

12. Garneer de blini's met deze pitjes, hazelnoten en cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel