Door: Frank Broenink
00:15
00:35
€ 3,8 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Frietjes van zoete aardappel (uit de oven) zijn verrassend lekker en gezonder dan gefrituurde frites. Ga voor een Aziatische smaakbeleving en serveer de frietjes met kippendij, pindasaus, paprika, avocado, pinda’s, kokos en koriander. Een explosie van smaak, kleur en geur!
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 st zoete aardappelen
- 600 gr kipdijvlees
- 80 ml sojasaus less salt
- 60 gr avocado blokjes vega
- 20 gr rode peper ring 2mm
- 300 gr winterpeen julienne
- 20 gr koriander
- 80 gr pinda gebl.ongez.bio
- 20 gr kokos gemalen
- 60 gr pindakaas
- 5 gr knoflookpuree extr.k
- 20 ml sojasaus less salt
- 5 gr gember
- 1 st limoen / limes
- 8 gr agavesiroop bio
- 10 gr sambal oelek
- 900 gr bonken geschrapt
- 70 ml Water
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een rooster. Snijd de aardappels in dunne frietjes en spoel deze minimaal 3 keer.
- Leg ze op de bakplaat en zet voor 30-40 minuten in de oven tot de buitenkant knapperig is.
- Snijd de kip in repen.
- Verwarm een eetlepel (kokos)olie in een grillpan en leg de kip erop.
- Bestrijk de repen met 1 eetlepel sojasaus. Draai de repen na 2 minuten om en bestrijk de andere kant met sojasaus.
- Haal de kip van de grill en gaar verder in de oven op 200 graden voor 3-4 minuten. Snijd de repen in kleine blokjes.
- Maak ondertussen de pindasaus door alle saus ingrediënten te mixen in een kom.
- Verdeel de aardappel uit de oven over 2 borden. Serveer met de kip, paprika, avocado, wortel, koriander, pinda’s, kokos en pindasaus.