Door: Kenny van Dijk
00:10
08:00
€ 1,2 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit bananenijsje met chocolade, pindakaas en knapperige pinda-topping is rijk aan herkenbare smaken én lekker krokant. Daarnaast zijn dit ook leuke (en makkelijke) ijsjes om zelf te maken. Het is een kwestie van prikken, dippen en laten aanvriezen in de vriezer. Lekker als dessert of als verkoelend tussendoortje op een zomerse dag!
Ingrediënten voor 8 personen
- 4 st bananen
- 40 gr pinda krokant
- 240 gr callets puur
- 25 ml kokosolie
- 80 gr pindakaas naturel
Bereiding
- Pel de bananen en snijd ze doormidden.
- Steek in elk stuk banaan een satéprikker.
- Vries de bananen een nacht in.
- Smelt de chocolade en roer gesmolten kokosolie erdoor.
- Doop de bevroren bananen in de gesmolten chocolade.
- Bedruip direct daarna wat pindakaas over de chocolade.
- Bestrooi de ijsjes met stukjes pinda en leg ze terug in de vriezer.
- Serveer de ijsjes niet direct uit de vriezer, maar laat ze 3 tot 5 minuten zachter worden voor het beste resultaat.