Door: Kenny van Dijk
00:45
04:30
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Laat iedereen meegenieten van deze klassieke banoffee pie in een moderne uitvoering. Want met de plantaardige slagroom, boter, kokos- en havermelk maakt het niet uit of je allergisch bent voor melkproducten of niet. Inclusief de hoofdingrediënten banaan, pure chocolade, speculoos en gecarameliseerde pecannoten karamel zet je een verrukkelijke allemansvriend op tafel!
Ingrediënten voor 10 personen
- 400 gr lotus speculoos crunch
- 180 gr bananenpuree
- 30 gr maizena
- 320 gr kokosmelk gecondenseerd
- 20 gr chocoladehagel puur
- 200 ml plantaardige slagroom
- 20 gr pecannoten karamel
- 180 ml haverdrink barista
- 60 gr boter plantaardig ongezout
Bereiding
- Kook de gecondenseerde kokosmelk voor 3.5 uur lang in een pan water. (Het liefst een dag van tevoren maken.) Het resultaat: dolce de kokos.
- Smelt 30 gram boter en meng de boter met de speculoos. Druk dit mengsel in de taart vorm en leg het koud.
- Smeer de speculoos bodem in met de dolce de kokos.
- Kook de bananenpuree met havermelk, maizena door en blijf roeren tot het goed indikt. Meng 30 gram boter hier doorheen en giet dit mengsel over de dolce de kokos.
- Klop de kokosroom op en vul een spuitzak met de room.
- Spuit de taart op met de kokosroom, voeg daartussen de noten toe en strooi de hagelslag over het geheel. En de taart is klaar!