Door: Kenny van Dijk
00:25
€ 2,97 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit gerecht brengt hartig en zoet samen: een curry met rode bieten en gebakken blokjes tempeh. Rode bieten zijn in Nederland niet alleen geliefd wegens haar gezonde karakter en prachtige kleur, ze zijn ook nog eens ontzettend veelzijdig. Deze groente bevat meerdere vitamines, mineralen én het is rijk aan vezels. Een prachtig product voor gerechten in de zorg dus. Vervang je bekende curry recept daarom eens voor deze curry met rode bieten en laat je verrassen!
Ingrediënten voor 8 personen
- 395 gr tempeh
- 1000 gr gegaarde beet root
- 80 gr thai yellow curry
- 200 gr rode uien
- 2 st gele courgette
- 300 gr spinazie gewassen
- 20 gr koriander
- 0,2 bj krulpeterselie
- 600 gr volkoren basmati
- 800 ml kokosnootmelk
- gehakte knoflook
- zonnebloemolie
Bereiding
- Snijd de tempeh in blokjes en bak de blokjes krokant in een ruime hoeveelheid zonnebloemolie. Leg de tempeh na het bakken even aan de kant.
- Snipper de rode uien grof. Snijd de rode bietjes in partjes. Snijd de courgette eerst in plakken en dan in kwarten.
- Hak de helft van de spinazie, de koriander en de peterselie fijn.
- Fruit de gehakte knoflook en de stukjes rode uien aan.
- Voeg de curry pasta toe.
- Voeg de bietjes toe en bak even mee. Blus afmet 300 ml water en de kokosnootmelk.
- Kook de volkorenbasmati rijst volgens de verpakking gaar.
- Voeg de courgette toe aan de curry en laat even garen.
- Giet de rijst af en laat goed droog stomen. Meng de gehakte spinazie, peterselie en de koriander door de rijst.
- Voeg de overige spinazie en tempeh toe aan de curry en laat de tempeh warm worden in de curry. Serveer met de rijst.