Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Bietenrisotto en tilapia met pistachepesto

Bietenrisotto en tilapia met pistachepesto

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 4,44 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een pittige pistachepesto omhult de malse tilapia samen met een romige bietenrisotto en een salade van hartige zwarte olijven, frisse zeekraal, venkel en rucola. Deze krachtige bladgroente bevordert de testosteronproductie dankzij antioxidanten en mineralen. Prikkelend voor je zintuigen en dus perfect voor een gezellig diner…


Ingrediënten voor 8 personen

  • 150 ml rode bietensap 
  • 500 gr gekookte bietenblokjes 
  • 250 gr geroosterde bieten
  • 1000 gr risotto
  • 1120 gr tilapiafilet 
  • 80 gr pistachenoten (gepeld en ongebrand)
  • 80 gr basilicum
  • 80 gr grana padano vlokken
  • 5 gr knoflook (grof gehakt)
  • 40 ml olijfolie extra vierge
  • 80 gr olijven zwart (zonder pit)
  • 80 gr zeekraal
  • 0,5 st venkel
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Laat de vis ontdooien. 
  2. Rooster de pistache in de oven en laat afkoelen. 
  3. Maak een pesto van de kaas, pistache, basilicum, knoflook en olijfolie.
  4. Verwarm de bietensap en dezelfde hoeveelheid water met de bieten blokjes. 
  5. Voeg de risotto toe en warm het geheel goed door. 
  6. Smeer de visfilet aan 1 kant in met de pesto bak in de oven samen met de geroosterde bieten.
  7. Snijd de venkel flinterdun en meng met de zeekraal en de olijven tot een salade.
  8. Serveer de venkel-salade half over de vis en de risotto en de geroosterde bieten zoals op de foto. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl