Bietensteak met paddenstoelensaus

Bietensteak met paddenstoelensaus

Door: Kenny van Dijk

00:20

04:00

€ 4,32 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In de wintermaanden heb je een aantal vitamines nodig waar de natuur gewoon in voorziet. We hebben behoefte aan veel groentes en koolhydraten maar we mogen ook zeker de eiwitten niet vergeten. In dit recept is de saus geen toevoeging maar een essentieel onderdeel van het gerecht. De saus is namelijk gemaakt van tofu en paddenstoelen! Heerlijk om de groentes en bietensteak door heen te halen.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr dry-aged gerookte biet
  • 150 gr groentefond vol5
  • 150 gr paddenstoelen mix
  • 100 gr tofu
  • 800 gr geroosterde krieltjes
  • 250 gr roodlof
  • 2 st courgette 
  • 8 gr tijm
  • 0,5 st knoflook
  • 500 gr witlof 

Bereiding

  1. Ontdooi de bieten: trek hier een paar uur voor uit! 
  2. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  3. Snijd de witlof en roodlof in de lengte en snijd  de courgette in plakken.
  4. Rooster de groentes en aardappels met de knoflook en tijm in de oven gedurende 15 minuten.
  5. Pureer de tofu tot een gladde massa.
  6. Kook de groentefond vol5 samen met de paddenstoelen mix.
  7. Bak de bieten in een pan en laat ze mooi kleuren.
  8. Meng de tofu door de paddenstoelensaus en verwarm de saus.
  9. Snijd de bieten in plakken en serveer met de geroosterde aardappels en groentes. Serveer de saus bij de gebakken biet.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel