Bietjes met varkensfilet

Bietjes met varkensfilet

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,33 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Ouderwetse Hollandse kost, wie is er niet groot mee geworden? Dit gerecht bevat de oer ingrediënten gekookte aardappels, groente en vlees. Natuurlijk afgemaakt met een flinke lepel jus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappel geschild
  • 1600 gram bietjes
  • 800 gram varkensprocureurlap
  • 40 ml vleesjus
  • 80 gram uien
  • 10 ml azijn
  • 40 gram boter
  • 20 gram vleeskruiden

Bereiding

1. Marineer de procureurlapjes met vleeskruiden.

2. Pak een koekenpan en verhit boter.

3. Zet de aardappelen op in koud water met wat zout en breng deze aan de kook.

4. Bak de procureurlapjes in de boter om en om zodat ze mooi bruin worden. Laat ze vervolgens 20 minuten op laag vuur doorgaren.

5. Doe de bietjes in een pannetje met een klein beetje water en breng deze ook aan de kook. Zorg ervoor dat zodra ze koken, je het vuur laag zet met een deksel op de pan. 

6. Meng de vleesjus poeder aan met wat water tot er een dun papje ontstaat.

7. Zodra de aardappelen gaar zijn giet je deze af en schud ze even op. Zet ze even terug om te laten rusten. 

8. Giet de bietjes af en breng deze op smaak met wat boter, azijn en peper en zout.

9. Haal de procureur lapjes uit de koekenpan en leg ze op een bord.

10. Meng het vleesjus papje door het braadvocht van de procureur lapjes en breng kort aan de kook. Voeg eventueel wat water toe als de jus te dik wordt.

11. Als de jus op de juiste dikte is kan je de procureurlapjes toevoegen waarna je kan portioneren of opscheppen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel