Bloemkool stamppot (zonder aardappel)

Bloemkool stamppot (zonder aardappel)

Door: Kenny van Dijk

00:30

€ 4,3 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een lichte stamppot zonder aardappel is ideaal voor de nazomer. Deze stamppot bestaat daarom vooral uit romanesco en paarse bloemkool. De hybride rundervink van half rundvlees en half zeewier/groenten maakt de stamppot extra lekker en voedzaam.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1,5 st bloemkool
  • 1 st romanesco bloemkool
  • 100 gr uienblokjes
  • 20 gr knoflook grof gehakt
  • 16 gr groentebouillon
  • 200 ml ongezoete soya drink 
  • 8 st Olijcke Abe hybride rundervink
  • 200 gr groentefond vol5
  • 3 gr foelie 
  • 40 gr  plantaardige roomboter 
  • 0,5 st paarse bloemkool 

Bereiding

  1. Snijd de bloemkool en romanesco in roosjes.
  2. Fruit de ui en knoflook in olijfolie.
  3. Voeg de bloemkool toe en bak even mee.
  4. Voeg groentebouillon toe en laat de boel even sudderen. Wanneer de bloemkool bijna gaar is, voeg de romanesco roosjes en de paarse bloemkool toe.
  5. Voeg melk en boter toe en stamp alles fijn.
  6. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  7. Braad de hybride vinken aan in boter en voeg vol 5 jus en foeli toe.
  8. Laat het sudderen tot het goed is verwarmd.
  9. Serveer de stamppot samen met de hybride vinken met eventueel wat jus. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel