Door: Kenny van Dijk
00:30
€ 4,3 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een lichte stamppot zonder aardappel is ideaal voor de nazomer. Deze stamppot bestaat daarom vooral uit romanesco en paarse bloemkool. De hybride rundervink van half rundvlees en half zeewier/groenten maakt de stamppot extra lekker en voedzaam.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1,5 st bloemkool
- 1 st romanesco bloemkool
- 100 gr uienblokjes
- 20 gr knoflook grof gehakt
- 16 gr groentebouillon
- 200 ml ongezoete soya drink
- 8 st Olijcke Abe hybride rundervink
- 200 gr groentefond vol5
- 3 gr foelie
- 40 gr plantaardige roomboter
- 0,5 st paarse bloemkool
Bereiding
- Snijd de bloemkool en romanesco in roosjes.
- Fruit de ui en knoflook in olijfolie.
- Voeg de bloemkool toe en bak even mee.
- Voeg groentebouillon toe en laat de boel even sudderen. Wanneer de bloemkool bijna gaar is, voeg de romanesco roosjes en de paarse bloemkool toe.
- Voeg melk en boter toe en stamp alles fijn.
- Breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Braad de hybride vinken aan in boter en voeg vol 5 jus en foeli toe.
- Laat het sudderen tot het goed is verwarmd.
- Serveer de stamppot samen met de hybride vinken met eventueel wat jus.