Bloemkoolrisotto met gegrilde rookworst

Bloemkoolrisotto met gegrilde rookworst

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

€ 2,6 p.p.

Beoordeling:

Risotto: het bekende rijstgerecht uit Italië dat met ieder schepje bouillon romiger wordt. Nadeel van dit heerlijke gerecht is dat het een behoorlijke tijd in de keuken van u vraagt. 

Culinair adviseur Martin Ambachtsheer bedacht daarom een snelle, gezonde variant op het gerecht, met bloemkool in plaats van rijst. Een groente variant op de Italiaanse klassieker en toch lekker Hollands met aardappels en gegrilde rookworst ernaast!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram bloemkool
  • 1600 gram aardappelen
  • 40 gram boter
  • 4 gram rozemarijn
  • 800 gram rookworst
  • 200 ml kookroom
  • 8 takjes salad pea
  • 160 ml mayonaise
  • 8 gram peterselie
Bestel bij Bidfood

Dit zijn de basis ingrediënten uit het keukenkastje:

  • olijfolie
  • peper 
  • zout
Vul hier je keukenkastje aan

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Meng de aardappelen met de olijfolie, rozemarijn, peper en zout en plaats ze in een ovenschaal.

3. Bak de aardappels gaar en bruin in de oven.

4. Snijd de bloemkool vanaf de roosjes zeer fijn (tot de grootte van een rijstkorrel).

5. Fruit de bloemkool even in de boter. Voeg dan de room toe en kook de bloemkool hierin gaar.

6. Snijd de rookworst in gelijke stukken en gril deze in een grillpan.

7. Schep de bloemkoolrisotto samen met de geroosterde aardappels en rookworst op het bord. Extra leuk is om met behulp van een timbaaltje (of een kopje of schaaltje) een torentje van de bloemkoolrisotto te maken.

8. Garneer het gerecht met wat toefjes mayonaise en salad pea.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel