Door: Kenny van Dijk
00:10
00:40
Dé manier om wat extra groenten te verwerken in je gerechten? Het antwoord ligt in deze smaakvolle twist op de traditionele falafel. De verborgen boerenkool zorgt niet alleen voor een boost aan vitamine A, C en K, het bevat ook veel ijzer en calcium. En alsof dat nog niet genoeg is, voegen we daaraan verse, romige baba ganoush en granaatappelpitjes toe. Om je vingers bij af te likken.
Ingrediënten voor 8 personen
- 350 gr falafel mix zak
- 200 gr boerenkool gesneden
- 40 gr tahini naturel
- 100 gr ger.aubergine puree
- 0,5 granaatappelen
- 0,2 krulpeterselie
- gemalen komijn
- citroensap
Bereiding
1. Pureer de boerenkool met 350 ml water.
2. Meng het boerenkoolvocht met de falafelmix en zet minimaal 40 minuten in de koeling.
3. Pureer de aubergine met de tahini, peterselie, citroensap en gemalen komijn als dip.
4. Maak balletjes van de falafelmix en bak in een pan goudbruin (frituren kan eventueel ook).
5. Serveer met de dip en garneer met de granaatappel.