Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 0,92 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Diepgroene boerenkoolsoep verwarmt de kom, begeleid door gerookte aardappelcroutons. Gefermenteerde mosterd en zilveruitjes geven een verrassend accent, terwijl maggi-kruiden de smaken verdiepen. Een kom vol winterse herinneringen.
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr boerenkool
- 600 ml soya culinary
- 40 gr groentebouillon
- 300 gr kikkererwten
- 400 gr krieltjes
- 20 gr mosterdzaad gefermenteerd
- 30 ml Amsterdamse garneeruien
- 10 gr maggi/lavas
Bereiding
- Snijd de krieltjes in partjes.
- Bak de krieltjes krokant in de oven op 200 graden.
- Kook een liter water per 8 personen samen met de bouillon.
- Kook hier de boerenkool in samen met de kikkererwten.
- Zeef de boerenkool en kikkererwten maar vang het vocht op.
- Pureer de boerenkool en kikkererwten en hergebruik het kookvocht om homogeen te maken.
- Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
- Breng op smaak met gemalen witte peper.
- Leg de krokante gerookte krieltjes op de soep.
- Garneer met Lavas, mosterd en fijn gesneden zilveruitjes.