Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Boerenkoolsoep

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 0,92 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Diepgroene boerenkoolsoep verwarmt de kom, begeleid door gerookte aardappelcroutons. Gefermenteerde mosterd en zilveruitjes geven een verrassend accent, terwijl maggi-kruiden de smaken verdiepen. Een kom vol winterse herinneringen.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr boerenkool 
  • 600 ml soya culinary
  • 40 gr groentebouillon
  • 300 gr kikkererwten
  • 400 gr krieltjes
  • 20 gr mosterdzaad gefermenteerd
  • 30 ml Amsterdamse garneeruien
  • 10 gr maggi/lavas
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Snijd de krieltjes in partjes.
  2. Bak de krieltjes krokant in de oven op 200 graden.
  3. Kook een liter water per 8 personen samen met de bouillon.
  4. Kook hier de boerenkool in samen met de kikkererwten.
  5. Zeef de boerenkool en kikkererwten maar vang het vocht op.
  6. Pureer de boerenkool en kikkererwten en hergebruik het kookvocht om homogeen te maken.
  7. Voeg de room toe en breng opnieuw aan de kook.
  8. Breng op smaak met gemalen witte peper.
  9. Leg de krokante gerookte krieltjes op de soep.
  10. Garneer met Lavas, mosterd en fijn gesneden zilveruitjes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl