Door: Kenny van Dijk
00:25
€ 3,94 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De Gelderse rookworst stamt uit het begin van de 20e eeuw. Meestal wordt ‘ie bij stamppotjes geserveerd, maar het kan nóg lekkerder en origineler. Bijvoorbeeld met deze wafels (uit het wafelijzer) met bloemkoolcrème, geroosterde paarse bloemkool, romanesco, schuine plakken rookworst en quenelles van gele piccalilly. Een echte klassieker in een verrassend nieuw jasje!
Ingrediënten voor 8 personen
- 640 gr baked greenz boerenk
- 80 ml bloemkoolcrème
- 640 gr rookworst magnetron*
- 200 gr quenelle geel piccal
- 0,5 st bloemkool paars
- 0,25 st roman bloemk oranje
- 0,1 dj mustard cress
- 20 gr mosterdzaad gefermen
- 200 gr groentefond vol5
Bereiding
- Bak 8 wafels in een wafelijzer.
- Verwarm de crèmes au bain marie samen met de rookworst.
- Rooster de bloemkool en de romanesco in de oven.
- Kook de vol5jus in met de gefermenteerde mosterdzaad.
- Vul de wafel om en om met de crèmes leg de geroosterde bloemkool erop.
- Snijd de worst in schuine plakken en leg deze ertussen.
- Garneer met de mosterd cress en de quenelle.