Broodje bakkeljauw

Broodje bakkeljauw

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 3,33 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Bakkeljauw is gedroogde en gepekelde kabeljauw. Deze bakkeljauw is nog eens extra op smaak gebracht met tomaat, knoflook, rode peper en ui. Heerlijk als bijzonder beleg op een broodje en al helemaal in combinatie met een salade van (in sushi azijn) gemarineerde komkommerlint, rucola melange, rode ui en radijs. De garnering van crunchy tuinbonen en borage cress maakt dit broodje helemaal af! Binnen 10 minuten tover je een dijk van een lunchgerecht op tafel.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram bakkeljauw
  • 8 broodjes
  • 10 ml sushi azijn
  • 150 gram rode ui
  • 80 gram radijs
  • 50 gram sla
  • 200 gram komkommer
  • 4 gram borage cress
  • 2 gram crunchy tuinbonen

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Snijd de rode ui in dunne ringen en de radijs in dunne plakjes.

3. Maak linten van de komkommer en voeg samen in een kom met de uien en radijs.

4. Giet hier wat sushi azijn bij en meng door elkaar.

5. Bak de broodjes af en bak de bakkeljauw op in een koekenpan.

6. Laat de broodjes even rusten na het afbakken en snijd deze open.

7. Verdeel wat sla over de broodjes en schep hier de bakkeljauw in.

8. Verdeel vervolgens de salade over de broodjes en garneer af met de borage cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel