Door: Kenny van Dijk
00:10
00:30
€ 1,51 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit recept is onderdeel van het &co concept.
&co is een plug & play concept: de receptuur, menucalculaties en zelfs de communicatie naar de eindgebruiker staan voor je klaar. Het is speciaal ontwikkeld voor zorginstellingen die beter willen inspelen op de vraag naar gezonde broodjes en salades. Een ideale aanvulling van het assortiment, geschikt voor op locatie of onderweg én je biedt zo een constante kwaliteit voor de juiste prijs.
Ingrediënten voor 10 personen
- 740 ml bruine bonen
- 200 gr geroosterde rode paprika
- 50 ml tomatenpuree
- 10 gr maggi/lavas
- 5 ml appelazijn
- 1 st pepers rood
- 5 gr witte peper (gemalen)
- 10 ml olijfolie extra vierge
- 5 gr gerooktpaprika poeder
- 5 gr oregano
- 30 gr radijs (trio)
- 160 gr avocado blokjes
- 4 gr aleppo peper
- 1000 gr pain d'antan rosetette meerzaden (1 st)
Bereiding
- Bak het broodje af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel de bruine bonen en paprika af met water en laat goed uitlekken (dep eventueel droog).
- Afhankelijk van de gewenste pittigheid: snijd de zaadjes uit de rode peper.
- Pulseer de bonen, paprika, tomatenpuree, lavas, rode peper en oregano tot een grove structuur.
- Voeg de appelazijn en de olie toe en meng de witte peper erdoor heen. Zet koud voor een half uur om de spread steviger te laten worden.
- Smeer de spread op het broodje, garneer met de avocado (met verse zwarte peper), aleppo peper en de radijs scheuten.