Door: Martin Ambachtsheer
00:20
€ 0,74 p.p.
Speciaal voor mensen met slik- of kauwproblemen:
Over de gezonde eigenschappen van het broodje gezond valt te discussiëren, maar lekker is het wel! Deze variant is in elk geval zeer bijzonder. Het geroosterde brood wordt fijn gedraaid met groentebouillon en als gladde bodem uitgestreken op het bord. Daarbovenop komt het ‘beleg’, waaronder een mousse van leverworst, één van smeerkaas en een mousse van eigeel en mayonaise. Maak het gerecht af met wat groene peterselie-olie, dopjes mayo en wortelpuree.
Ingrediënten voor 8 personen
- 10-12 sneetjes brood
- 80 gram smeerkaas
- 80 gram leverworst
- 1 bosje peterselie
- 5 eieren
- 100 ml mayonaise
- 100 gram wortelpuree
- 30 ml olijfoli
- 2 gram groentebouillon
- witte gemalen peper
Bereiding
1. Verwarm de oven op 170 graden.
2. Snijd de korsten van de boterhammen.
3. Rooster de boterhammen helemaal droog en krokant zoals beschuit.
4. Meng de leverworst met een beetje water of koude bouillon tot een spuitbare gladde massa.
5. Meng de peterselie met de olie en mix deze met een staafmixer tot een groene smaakvolle peterselie olie.
6. Maal de boterhammen - wanneer ze afgekoeld zijn - fijn en voeg de koude bouillon toe tot een gladde massa ontstaat.
7. Kook de eieren hard in 7 minuten en spoel deze koud.
8. Verzamel het eigeel en druk deze door een zeef.
9. Meng dit vervolgens met wat mayonaise en wat witte peper tot een gladde spuitbare massa.
10. Schep ook wat smeerkaas in een spuitzak.
11. Spuit het brood, ei, kaas en worst op een bord en garneer met wat dopjes mayo en wortel.
12. Voeg als laatst wat druppels peterselie olie toe.