Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 1,74 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit recept is onderdeel van het &co concept.
&co is een plug & play concept: de receptuur, menucalculaties en zelfs de communicatie naar de eindgebruiker staan voor je klaar. Het is speciaal ontwikkeld voor zorginstellingen die beter willen inspelen op de vraag naar gezonde broodjes en salades. Een ideale aanvulling van het assortiment, geschikt voor op locatie of onderweg én je biedt zo een constante kwaliteit voor de juiste prijs.
Ingrediënten voor 11 personen
- 350 gr zonnebloempitten
- 400 gr spinazie (gehakt per portie)
- 50 gr basilicum
- 50 ml zonnebloemolie
- 30 ml citroensap
- 40 gr edelgistvlokken
- 5 gr witte peper (gemalen)
- 100 gr water
- 500 gr tomaten (mini pruim)
- 15 gr knoflook (grof gehakt)
- 1100 gr pain d'antan rosette meerzaden
- 110 gr spinazie baby
Bereiding
- Ontdooi de spinazie.
- Voeg alles behalve de tomaat, verse spinazie en knoflook bij elkaar en maak er een spread van in de keukenmachine.
- Bak het broodje af samen met de tomaten in de oven voor 8 minuten.
- Snijd het broodje doormidden en beleg de onderste helft met de spread.
- Leg de spinazie hier boven op, samen met de gepofte tomaatjes.