Broodje wortelworst

Broodje wortelworst

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

€ 1,08 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een sous-vide garing zorgt voor extra lekkere en spannende groenten. Laat vlees daarom eens een dagje staan en kies voor een broodje vegetarische hotwortel! Met gegilde bospeen in smokey barbecuesaus, ketchup, mosterd, lente-ui en gebakken uitjes krijg je het effect van een broodje knakworst. Verrassend én lekker!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gram sous-vide gegaarde wortel
  • 8 broodjes
  • 60 ml barbecuesaus
  • 50 ml ketchup
  • 50 gram lente-ui
  • 8 stuks salad pea
  • 50 ml mosterd
  • 50 gram gebakken uitjes


Bereiding

1. Zet de oven op 200 graden.

2. Meng de barbecuesaus met de wortels.

3. Bak de broodjes af in ongeveer 6 minuten.

4. Zet de oven op 140 graden en bak vervolgens de wortel zo'n 10 minuten.

5. Snijd de broodjes open.

6. Snijd de lente-ui in schuine ringetjes.

7. Verdeel de wortels over de broodjes en garneer met ketchup, mosterd en de uitjes.

8. Voeg als laatste de salad pea toe.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel