Buddha bowl met zwarte rijst

Buddha bowl met zwarte rijst

Door: Kenny van Dijk

00:15

00:20

€ 2,96 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zwarte rijst is superfood in het kwadraat; een bron van vezels en antioxidanten. Tel daar de nootachtige smaak, prettige bite en opvallende verschijning bij op en je snapt waarom zwarte rijst zo geliefd is. Bijvoorbeeld in een Buddha Bowl met gerookte tofu, zoete aardappel, ratatouille en edamame boontjes.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr zwarte rijst
  • 2 st zoete aardappels
  • 400 gr broccoliroos
  • 450 gr gerookte tofu
  • 400 gr ratatouille
  • 400 gr gepelde edamame bonen
  • 80 ml panzanella tomatendressing
  • 5 gr knoflookpoeder
  • 40 gr rode radijs scheuten
  • groentebouillon
  • gemalen komijn
  • gerookte paprikapoeder
  • zonnebloemolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de zwarte rijst in een pan met een ruime hoeveelheid water en wat groente bouillon. 
  3. Was de zoete aardappels en snijd ze in stukken van 2x2 cm.
  4. Meng 5 gram komijn, 5 gram gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder met een scheutje zonnebloemolie tot een dik papje. Meng dit met de zoete aardappels, zet voor 20 minuten in de oven.
  5. Blancheer de edamame bonen en de broccoli.
  6. Verwarm de ratatouille in een pannetje.
  7. Snijd de gerookte tofu in fijne reepjes.
  8. Giet de zwarte rijst af en laat het goed uitdampen (spoel eventueel de rijst koud af).
  9. Bouw een ondiepe kom op: leg de rijst in het midden van de kom en leg alle ingrediënten eromheen. Sprinkel de tomatendressing over het geheel en maak het gerecht af door het gerecht te garneren met de rode radijs scheuten.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel