Bulgur met pruimen en gehaktballetjes

Bulgur met pruimen en gehaktballetjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 2,73 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dat fruit een goede combinatie kan zijn met wild, wist je waarschijnlijk al. Maar met de alledaagse gehaktbal? Dit recept combineert pruimen met bulgur en gehaktballetjes. Een aangename verrassing en een absolute smaaksensatie die je eens geprobeerd moet hebben!


Ingrediënten voor 8 personen

- 200 gram pruimen
- 600 gram bulgur
- 1 liter kippenbouillon
- 800 gram tomaten
- 600 gram spinazie
- 100 gram uien
- 10 gram knoflook
- 2 eieren
- 25 ml tomatenketchup
- 800 gram rundergehakt
- 100 gram walnoten
- 80 gram paneermeel
- olijfolie
- Ras el hanout

Bereiding

1. Snipper de ui en knoflook fijn.

2. Meng de ui, knoflook, eieren, paneermeel, tomatenketchup, peper en zout met het gehakt en maak hier 24 balletjes van.

3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en braad de balletjes langzaam bruin en gaar in ongeveer 10 min.

4. Halveer ondertussen de pruimen, snijd de tomaat in blokjes en doe deze in een grote pan.

5. Doe hier de Ras el hanout, bulgur en kippenbouillon bij.

6. Breng dit aan de kook en breng intussen op smaak met peper en zout.

7. Laat de bulgur in een minuut of 14-15 langzaam garen.

8. Hak vervolgens de spinazie en de walnoten grof.

9. Meng de spinazie door de gare bulgur. 

10. Schep de bulgar op en leg hier de gehaktballetjes op. 

11. Strooi als laatste wat gehakte walnoten over het gerecht en maak het eventueel af met wat cress. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel