Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Carrot cheese cake

Carrot cheese cake

Door: Frank Broenink

00:20

01:00

€ 1,47 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Wat is er meer uitnodigend dan een vrolijke traktatie op een nationale feestdag? De basis is lekker makkelijk – de taart is al klaar – dus focus je op de smeuïge laag van witte chocolade en roomkaas en een zoete oranje topping van vruchtensap met agar. 


Ingrediënten voor 20 personen

  • 300 gr witte callets 
  • 400 gr verse roomkaas
  • 160 ml slagroom 
  • 1000 gr worteltaart van Jordy's keuken 
  • 300 ml multivruchtensap
  • 3 gr agar
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Smelt de witte chocolade en laat rusten en afkoelen.
  2. Snijd de carrot cake in dezelfde maat van een vorm en leg deze daar in.
  3. Klop de roomkaas romig.
  4. Klop de slagroom stevig en meng deze met de roomkaas tot een glad beslag.
  5. Meng daarna de witte chocolade door het roombeslag.  
  6. Creëer op de carrot cake een laag van max 1 cm met de chocolade-roombeslag. 
  7. Zet hem in de koelkast zodat de chocolade-roomlaag op stijft. 
  8. Zet de multivruchtensap op en los hierin de agar op en laat hem koken.
  9. Laat de sap rustig afkoelen. Als het mengsel begin te hangen, giet je een mooie laag bovenop de chocolade-room laag van de carrot cake. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl