Door: Frank Broenink
00:20
01:00
€ 1,47 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Wat is er meer uitnodigend dan een vrolijke traktatie op een nationale feestdag? De basis is lekker makkelijk – de taart is al klaar – dus focus je op de smeuïge laag van witte chocolade en roomkaas en een zoete oranje topping van vruchtensap met agar.
Ingrediënten voor 20 personen
- 300 gr witte callets
- 400 gr verse roomkaas
- 160 ml slagroom
- 1000 gr worteltaart van Jordy's keuken
- 300 ml multivruchtensap
- 3 gr agar
Bereiding
- Smelt de witte chocolade en laat rusten en afkoelen.
- Snijd de carrot cake in dezelfde maat van een vorm en leg deze daar in.
- Klop de roomkaas romig.
- Klop de slagroom stevig en meng deze met de roomkaas tot een glad beslag.
- Meng daarna de witte chocolade door het roombeslag.
- Creëer op de carrot cake een laag van max 1 cm met de chocolade-roombeslag.
- Zet hem in de koelkast zodat de chocolade-roomlaag op stijft.
- Zet de multivruchtensap op en los hierin de agar op en laat hem koken.
- Laat de sap rustig afkoelen. Als het mengsel begin te hangen, giet je een mooie laag bovenop de chocolade-room laag van de carrot cake.