Cassis kaneel oats cobbler

Cassis kaneel oats cobbler

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:25

€ 2,15 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Cobbler is van origine een vruchtentaartje overgewaaid vanuit Amerika. Met een bol ijs en een dot slagroom is dit een populair dessert voor het najaar. Culinair adviseur Kenny gebruikt in dit recept onder andere havermout, kaneel en vervangt het ijs door een lepel plantaardige kwark. Zo is dit een heerlijk, voedzaam gerechtje voor tijdens het ontbijt of brunch. Alleen al de geur uit de oven is om van te genieten, écht waar. Probeer het maar gewoon!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr cassis appeltjes
  • 500 gr appelblokjes met peperkoeksmaak (sous-vide gegaard)
  • 150 gr volkorenmeel
  • 80 gr amandelmeel
  • 150 gr kokosbloesemsuiker 
  • 150 gr havermout 
  • 5 gr bakpoeder
  • 2 gr komijn (gemalen)
  • 5 gr kaneel (gemalen)
  • 130 gr plantaardige roomboter
  • 400 gr Alpro kwark naturel 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Snijd de cassis appeltjes in stukjes en meng met de appelblokjes met peperkoeksmaak.
  3. Meng alle droge ingrediënten en knijp met je vingers de koude roomboter erdoor.
  4. Verdeel alle appelstukjes over de bodem van een ovenschaal.
  5. Dek luchtig af met het 'deeg', let op, druk het deeg niet aan.
  6. Bak de cobbler voor 25 minuten op 170 graden.
  7. Laat iets afkoelen vóór serveren.
  8. Leg een flinke lepel Alpro kwark boven op de cobbler en genieten maar.

Tip: Bereid de cobbler een dag van te voren voor, want dan hoeft het alleen nog maar in de oven.

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel