Champignon-cashew spread

Champignon-cashew spread

Door: Kenny van Dijk

00:15

03:00

€ 0,56 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Maak deze heerlijke spread van cashewnoten, gebakken kastanje champignons, kokosolie, edelgist vlokken en smaakmakers naar wens. Edelgist wordt in de plantaardige keuken vaak gebruikt als 'kaas-vervanger'. Door edelgist toe te voegen, maak je de spread dus geschikt voor eters met een lactose intolerantie. Handig dus voor een lunch of tussendoortje voor grote groepen! Serveer de spread in een jampotje als broodbeleg of in een klein schaaltje voor bij een tussendoortje of borrelplank.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 50 gr rauwe cashewnoten
  • 250 gr kastanje champignons
  • 25 gr gehakte sjalot 
  • 15 ml kokosolie
  • 10 gr peterselie 
  • 5 gr edelgist vlokken
  • gehakte knoflook

Bereiding

  1. Wel de cahsew in warm water. Zet minimaal 3 uur weg om goed te laten wellen.
  2. Bak de champignons droog samen met de gehakte knoflook.
  3. Hak de champignons fijn in de keukenmachine.
  4. Hak de cashewnoten samen met de kokosolie tot een gladde massa in de keukenmachine.
  5. Meng de champignons door de gladde massa van cashewnoten.
  6. Hak de peterselie en meng dit door de spread en breng op smaak met peper, zout en edelgist. 
  7. Serveer in een jampotje als broodbeleg of voor bij een borrelplank. Smeren maar! 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel