Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Champignonsoep met Livar-twisters

Champignonsoep met Livar-twisters

Door: Kenny van Dijk

00:25

00:45

€ 3,48 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Het Limburgse varken heeft veel vet tussen de spieren en krijgt een speciaal graandieet. Hieraan dankt het vlees zijn karakteristieke, volle smaak. Dat geldt ook voor de Coppa ham om deze twisters uit de oven, met roomkaas en prei. Een heerlijk bijgerecht voor huisgemaakte soepen, zoals deze mediterrane champignonsoep met truffeltapenade!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gr champignons
  • 1000 ml kookroom 
  • 40 gr knoflook (grof gehakt)
  • 40 gr groentebouillon
  • 40 gr truffeltapenade
  • 80 gr livar coppa
  • 400 gr bladerdeegplak 
  • 240 gr prei fijn
  • 200 gr verse roomkaas
  • 4 ml olie basilicum
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Snijd 1 kg paddenstoelen fijn en bak deze met de knoflook aan.
  2. Breng 1 liter water aan de kook met de bouillon, kookroom en truffeltapenade.
  3. Schenk een deel van de hete soepbasis bij de champignons en kook dit gaar.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Ontdooi de bladerdeegplakken.
  6. Smeer de bladerdeegplakken in met roomkaas.
  7. Snijd reepjes ham en strooi deze samen met 200 gram prei over de roomkaas.
  8. Snijd repen van 5 cm van het bladerdeeg en rol deze op tot spiralen.
  9. Bak de twisters 15 tot 20 minuten op 180 graden in de oven.
  10. Pureer de champignons en voeg ze toe aan de bouillon.
  11. Snijd plakjes van de overige champignons en voeg deze toe aan de soep.
  12. Schenk de soep in kommen en garneer met de resterende prei en basilicumolie.
  13. Serveer de soep met de twisters.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl