Door: Kenny van Dijk
00:20
00:40
€ 2,08 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De Azteken gebruikten cacao al om verlangen te stimuleren, maar ook in de moderne wereld staat chocolade bekend als een krachtig middel. In dit gerecht ontmoeten gepofte zoete aardappels, chili sin carne en chocolade elkaar. Zij worden vergezeld door de stevige smaak en textuur van rucola en spinazie. Een paar knapperige tortilla chips maken het af.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1040 gr zoete aardappel
- 640 gr stoofvlees (vegan)
- 700 gr Mexicaanse bonenschotel
- 40 ml tomatenpuree
- 10 gr peperpuree rood
- 250 gr bladspinazie
- 50 gr chocolade reep puur
- 80 gr tortilla chips chili
- 400 gr gepelde tomaten
- 20 gr knoflook (grof gehakt)
- 200 gr rucola (gewassen)
Bereiding
- Pof de aardappels in de oven in 30 tot 50 minuten gaar.
- Bak het stoofvlees aan en voeg de knoflook, rode peper en tomatenpuree toe.
- Blus af met de gepelde tomaten en laat sudderen voor 20 minuten.
- Voeg de spinazie en bonenschotel toe en rasp 40 gram chocolade door de chili.
- Snijd de gepofte aardappel in en vul af met de chili.
- Leg de rucola bovenop de chili.
- Garneer met de chips en wat extra chocolade rasp.