Chinese stamppot

Chinese stamppot

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,44 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Stamppot met pindasaus! Deze heerlijke variant op de Hollandse stamp zit boordevol smaak en verrassingen. Ben je ook zo benieuwd hoe verrast de cliënten zullen reageren?


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram aardappel
  • 1500 gram Chinese groenten mix
  • 100 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 40 gram sesamzaad
  • 400 ml pindasaus
  • 800 gram kipdijfilet
  • 20 gram nasi kruiden
  • 80 ml melk
  • 1 ml tabasco
  • 20 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan met koud water met de aardappelen en wat zout op.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

3. Snijd de kip in reepjes.

4. Verwarm een koekenpan en rooster hierin de sesamzaadjes tot ze een goudbruine kleur hebben.

5. Zet de sesamzaadjes apart om af te koelen. Giet wat olijfolie in de koekenpan en verhit.

6. Bak hierin de kip mooi bruin en gaar.

7. Voeg de Chinese groenten en de nasi kruiden toe aan de kip en bak mee.

8. Giet de aardappelen af en stoom deze droog.

9. Stamp de aardappelen fijn en meng hier wat peper, zout, nootmuskaat, tabasco en melk doorheen.

10. Voeg hierna de kip en groenten toe aan de aardappelstamp.

11. Roer goed door, proef of de stamppot voldoende smaak heeft en verwarm de pindasaus.

12. Schep wat pindasaus op een bord waar vervolgens de stamppot op komt. Maak het af met de sesamzaadjes.


Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: stamppot broccoli met tomaat

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen