Door: Kenny van Dijk
00:15
01:00
€ 0,7 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Wist je dat je met slechts een paar ingrediënten een heerlijke plantaardige chocolade mousse kan maken? Schuif de zuivel producten opzij en ga aan de slag met chocolade callets, het vocht van kikkererwten, plantaardige slagroom en wat suiker om een romige, plantaardige chocolade mousse te creëren.
Dit gerecht is gepresenteerd op het Served event in oktober 2022.
Ingrediënten voor 8 personen
- 150 gr chocolade callets
- 275 ml plantaardige slagroom
- 75 gr witte kristalsuiker
- 100 ml aqua faba (kikkererwten vocht)
- 80 gr zoete kersen
- 20 gr chocoladehagel puur
- 40 gr chocobal feullitine kers
- 40 gr lotus speculoos crunch
Bereiding
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Klop de aqua faba met de suiker stijf op hoge snelheid.
- Klop de plantaardige slagroom op en houd 25 gram apart om te garneren.
- Meng de chocolade met de aqua faba en meng dit door de room heen.
- Vul een spuitzak en leg deze voor minimaal een uur in de koeling.
- Snijd de bevroren kersen grof in stukjes of pulseer ze in een keukenmachine.