Cinnamon Date Star

Cinnamon Date Star

Door: Kenny van Dijk

00:10

00:30

€ 2,23 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Cinnamon Star Bread is een echte kerstklassieker in de Verenigde Staten: een breekbrood in de vorm van een kerstster. Meng de kaneel met dadelpasta en gehakte pistachenootjes en verdeel dit over het bladerdeeg. Maak vervolgens een ster en bestrijk die met een mengsel van esdoornsiroop en sojadrink. Bestrooi de ster na het afbakken (max. 30 minuten op 200 graden) met poedersuiker, en voíla: a star is born.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr bladerdeegplakken
  • 200 gr cacao datepaste (cacao-dadelpasta)
  • 50 gr rauwe gepelde pistachenoten
  • 5 ml esdoornsiroop
  • 20 ml sojadrink 
  • 400 ml vegan vanille ijs
  • 15 gr poedersuiker
  • 200 ml appel peer chutney
  • kaneelpoeder

Bereiding

  1. Snijd 2 grote cirkels uit het bladerdeeg met behulp van een bord.
  2. Hak de pistache grof en meng dit met de dadelpasta, 10 gr kaneel en een scheutje water om het iets vloeibaarder te maken.
  3. Verdeel dit over 1 bladerdeeg cirkel tot 2 cm vanaf de rand.
  4. Maak de deegrandjes nat met wat water, zodat het een beetje plakkerig wordt.
  5. Leg de tweede bladerdeeg cirkel over de eerste cirkel en druk de randen rondom goed aan met een vork.
  6. Zet een steker in het midden en snijd het deeg aan 4 kanten in, tot de steker. Snijd elke kwart in, tot de steker, zodat er 6 punten per kwart ontstaan. In totaal krijg je 24 punten.
  7. Draai elke punt 3 of 4 keer in de lengte en haal de steker uit het midden. Laat de punten voor 15 minuten rusten.
  8. Meng de esdoorsiroop met de sojadrink en bestrijk hiermee de ster.
  9. Bak de ster op 200 graden in 20 tot 30 minuten goudbruin.
  10. Laat iets afkoelen en bestrooi de ster met poedersuiker.
  11. Serveer de ster met een bol ijs en een schep appel peer chutney in het midden. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel