Door: Martin Ambachtsheer
00:15
€ 2,22 p.p.
De herfst mag dan officieel begonnen zijn, met deze zonnige cocktailsalade in avocadoschil breng je een ode aan de nazomer. De combinatie van avocado, appel, feta, radijs, tuinbonen en zongedroogde tomaatjes is een feest van smaken en kleuren. Wedden dat je gasten niet uitgesproken raken over het originele ‘avocadoschaaltje’?
Ingrediënten voor 8 personen
- 4 stuks avocado
- 120 gram zongedroogde tomaat
- 150 gram granny smit
- 120 gram feta
- 20 gram limoenvingers
- 20 gram kiemgroenten
- 4 gram afilacress
- 10 ml limoen
- 10 gram radijsjes
- 15 gram tuinbonen
- olijfolie
Bereiding
1. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine blokjes.
2. Snijd de feta ook in kleine blokjes.
3. Snijd dunne plakjes radijs en zet deze op koud water.
4. Pers wat sap uit de limoen en meng hier wat olijfolie bij tot een simpele dressing met wat peper en zout.
5. Schil de appel en maak hier kleine blokjes van.
6. Schep deze door de dressing.
7. Halveer de avocado en verwijder de pit.
8. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil en bewaar de schillen.
9. Maak kleine blokjes van de avocado en meng deze voorzichtig door de appel samen met de feta en zongedroogde tomaat.
10. Breng de salade op smaak en verdeel deze over de halve avocadoschillen die als bakje worden gebruikt.
11. Halveer de limoenvingers en knijp hier voorzichtig de balletjes uit.
12. Leg wat kiemgroenten op de salade en garneer je gerecht af met de cress, tuinbonen, limoenballetjes en radijs.