Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Cod Elegance

Cod Elegance

Door: Kenny van Dijk

00:30

00:10

€ 2,4 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Perfect gegaarde kabeljauwfilet op een krokant gebakken huid met een volle rodewijn botersaus. Serveer met een dille aardappelmousseline, gebraden rodekool en hazelnoot voor een rijke smaakbeleving.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 640 gr kabeljauwhaas 
  • 100 ml rode kookwijn met peper en zout
  • 80 gr blanke botersaus
  • 40 gr primerba dille
  • 80 gr dille
  • 800 gr aardappelpuree
  • 1 st rodekool
  • 40 gr hazelnoten
  • 40 gr grove mosterd 
  • 20 ml olijfolie 
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Snijd de rodekool in plakken in de dikte van 8 vingers. 
  2. Meng de olie door de grove mosterd en smeer de rode kool daarmee in.
  3. Rooster de rodekool op 190 graden voor 20 tot 30 minuten.
  4. Kook de rode wijn in tot een stroperige substantie en voeg dan de witte wijn saus toe en breng zachtjes aan de kook.
  5. Verwarm de aardappelpuree met de primerba dille. 
  6. Portioneer de kabeljauw en bak aan in de pan op de huid. 
  7. Meng vers gesneden dille door de puree.
  8. Leg de rode kool op het bord serveer met de puree de krokant gebakken kabeljauw en serveer de saus ernaast.
  9. Garneer met gehakte hazelnootjes. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl