Door: Kenny van Dijk
00:30
00:10
€ 2,4 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Perfect gegaarde kabeljauwfilet op een krokant gebakken huid met een volle rodewijn botersaus. Serveer met een dille aardappelmousseline, gebraden rodekool en hazelnoot voor een rijke smaakbeleving.
Ingrediënten voor 8 personen
- 640 gr kabeljauwhaas
- 100 ml rode kookwijn met peper en zout
- 80 gr blanke botersaus
- 40 gr primerba dille
- 80 gr dille
- 800 gr aardappelpuree
- 1 st rodekool
- 40 gr hazelnoten
- 40 gr grove mosterd
- 20 ml olijfolie
Bereiding
- Snijd de rodekool in plakken in de dikte van 8 vingers.
- Meng de olie door de grove mosterd en smeer de rode kool daarmee in.
- Rooster de rodekool op 190 graden voor 20 tot 30 minuten.
- Kook de rode wijn in tot een stroperige substantie en voeg dan de witte wijn saus toe en breng zachtjes aan de kook.
- Verwarm de aardappelpuree met de primerba dille.
- Portioneer de kabeljauw en bak aan in de pan op de huid.
- Meng vers gesneden dille door de puree.
- Leg de rode kool op het bord serveer met de puree de krokant gebakken kabeljauw en serveer de saus ernaast.
- Garneer met gehakte hazelnootjes.